úterý 23. května 2017

TRAILER: Životní hodnoty získáte výchovou v The Sims 4 Rodičovství

Seznamte se s životními hodnotami z herního balíčku The Sims 4 Rodičovství 

Zdravíme hráče Simíků! Nečekáme, že se prostě jen tak přidáte do rodiny, aniž byste o herním balíčku The Sims 4 Rodičovství věděli víc. Proto si dnes něco povíme o životních hodnotách. Mladí vyrůstající Simíci se stále snaží přijít na to, jak se stát produktivními dospěláky a jejich rodiče se je snaží nasměrovat na správnou cestu podporou správných životních hodnot. Pokud vaši Simíci rodičovství zase tolik neprožívají, mizerné životní hodnoty jejich dětí se promítnou do (pravděpodobně stejně mizerné) dospělosti.


Na této funkci je báječné, že reprezentuje, jak se svými Simíky hrajete. Vaše snažení může mít nejrůznější výsledky. Klidně můžete herní balíček The Sims 4 Rodičovství hrát po celé generace, aniž byste je viděli všechny. O tom, jak vaši Simíci mohou děti vychovávat (nebo ignorovat), si povíme příště. Dnes budeme probírat životní hodnoty. Existuje pět životních hodnot, přičemž každá z nich může mít pozitivní i negativní dopad. Pět životních hodnot jsou vychování, zodpovědnost, řešení konfliktů, empatie a ovládání emocí.



Jakmile se z nemluvňat stanou batolata, na panelu simologie se jim objeví životní hodnoty. Když se z teenagerů stanou mladí dospělí, jejich životní hodnoty zmizí. Místo nich dostanou na základě výsledných životních hodnot trvalé vlastnosti. Životní hodnoty reprezentují, čemu se malí Simíci věnují. Když se věnují aktivitám, které pozitivně ovlivňují konkrétní životní hodnoty, vylepší si je. Pokud rodiče děti za určité chování chválí, také to na ně bude mít dobrý vliv. Pokud ale Simíci dělají něco, co negativně ovlivňuje danou životní hodnotu, a rodiče je za to ještě chválí, má to úplně opačný účinek.

Chcete příklad? Řekněme třeba, že simíkovská maminka chce, aby bylo její dítě dobře vychované. Proto ho učí prosit a děkovat nebo prostírat stůl. Nebo třeba doma chcete mít malého nevychovaného zlobila. Takový malý Simík může začít nadávat a bude neustále krkat a prdět po celé domácnosti. Pokud ho nebudete držet na uzdě, může to mít trvalé následky! Pojďme tento příklad rozvíjet dál. Z tohoto dítěte se postupem času stane teenager a pak mladý dospělý. Teď už s jeho životními hodnotami nehnete!


Pokud maminka své dítě dobře nevychovala, dostane teď vlastnost nevychovaný. To mu zpřístupní nové interakce, jako je například Poukázat na chyby. Občas zatouží trochu si zanadávat, a také jinak ukázat své nedobré vychování. Ale co když jeho maminka věnovala výchově patřičný čas? Pak se to projeví vlastností vychovaný. Simíci s touto vlastností myjí nádobí, zdvořile se chovají k ostatním a nikdy ze své vůle nedělají nic hrubého. Životní hodnoty také povedou k novým příležitostem zaměřeným právě na nové životní hodnoty – Simíci tak budou muset dělat obtížná rozhodnutí na základě svého vychování.

Díky pěti životním hodnotám a dvěma vlastnostem pro každou z nich máte k dispozici spoustu nejrůznějších možností pro dospívání, abyste si herní balíček The Sims 4 Rodičovství mohli užívat po dlouhé generace.

Jaké příběhy budete vyprávět? Za jaké nevhodné chování malým Simíkům vynadáte? Za co je naopak pochválíte? Tato rozhodnutí a mnohá další můžete udělat, až herní balíček The Sims 4 Rodičovství na celém světě vyjde 30. května 2017 na PC i Mac prostřednictvím systému Origin.


ZDROJ:
TheSims.com, upraveno, zkráceno

Žádné komentáře:

Okomentovat