středa 23. července 2014

The Sims 4: blog o světech

Vítejte v Lázeňské Oáze (Oasis Landing) 


ÚVOD by Adík: Zdá se, že došlo (bohužel) k počeštění názvu světů. Pro ty, kteří vývoj The Sims 4 sledují, mám zde pro začátek vysvětlivky. 
Vrbová Zátoka - Willow Creek
Lázeňská Oáza - Oasis Landing

Zdravíme všechny fanoušky Simíků! Dnes vám chci přiblížit barvité světy, ve kterých budete v The Sims 4 spolu se svými Simíky vytvářet jedinečné příběhy.

Začali jsme s Vrbovou Zátokou, která je plná zeleně a hojnosti. Fanouškům, kteří už hrají Simíky dlouho, bude navíc připadat povědomá. Chtěli jsme Vrbovou Zátoku doplnit něčím zcela odlišným, a proto jsme přišli se světem Lázeňské Oázy. Lázeňská Oáza přináší zajímavý vizuální styl v podobě kamenité krajiny, která bude jistě povědomá hráčům Lunárních jezer a Lucky Palms (edited by Adík). Různé světy se neliší jen krajinou, ale také architektonickým stylem.  



V Lázeňské Oáze najdete objekty, které ve Vrbové Zátoce vůbec nejsou k vidění. A platí to také naopak. Představte si třeba situaci, že chcete uvařit dobrou zeleninovou polévku: v Lázeňské Oáze najdete mrkev, ale pro cibuli budete muset do Vrbové Zátoky. Pokud tedy chcete uvařit opravdu lahodné jídlo, budete muset navštívit různé světy a získat všechny potřebné ingredience. A právě to teď můžete snadno udělat.

Vrbová Zátoka i Lázeňská Oáza mají po pěti sousedstvích. Na všech pozemcích v těchto sousedstvích můžete stavět, a přizpůsobit tak svět příběhům, které chcete vyprávět. V sousedstvích také najdete místa pro veřejnost, která mohou Simíci prozkoumat a seznámit se zde s ostatními Simíky, pohrát si nebo si venku něco ogrilovat. Každý svět má dvě sousedství, ve kterých už jsou připraveny podniky a nejrůznější místa, kam si mohou Simíci hned po začátku hry vyrazit a užít si nezapomenutelné zážitky.  

V sousedstvích to teď mnohem víc žije, bydlí tam více Simíků, přičemž každý z nich má svou jedinečnou osobnost. Nikdy tak nevíte, co se stane. Můžete si tak klidně rybařit u řeky a najednou uvidíte, jak kolem vás běží krásná Bella Gothová, kterou se snaží dohnat Don Juan. V nedalekém parku také můžete potkat Malcoma Landgraaba, jak vyspává divokou noc na lavičce, zatímco místní děti si poblíž veselé hrají a snaží se ho (ne)vzbudit. Podobné veselé minipříběhy se vyprávějí úplně samy a opravdu vaše sousedství přivedou k životu.


Venku je krásně  

Parky a venkovní prostory jsou pro vyprávění příběhů v The Sims 4 opravdu důležité. Park v Lázeňské Oáze je plný malebných údolí, kde se můžete snadno zabavit: nádherná pouštní krajina je jako dělaná pro grilování a posezení s přáteli. Celý park je tak rozlehlý, že jsme v něm museli postavit další toaletu, aby si Simíci nepokazili grilování malou (nebo větší) nehodou.  

V poušti se ale všechno netočí jen kolem jídla, zábavy a písku. Na jejím kamenitém okraji dokonce najdete starou, dlouho zapomenutou pumpu na vodu, která je ale plná nečekaného života. Jelikož můžete dělat velkou spoustu nejrůznějších věcí, přijde vám k duhu možnost jednoduše přeskakovat mezi světy.



Snadno a pohodově cestujte  

Možná si vzpomenete, že v The Sims 3 nebylo možné vyrazit se Simíky z jednoho světa do druhého nebo udržovat vztahy se Simíky z jiných světů. Když teď bydlíte ve Vrbové Zátoce a váš Simík chce zajít na návštěvu za darebou Malcomem z Lázeňské Oázy, je to stejně snadné jako navštívit souseda od vedle. Nebo se vám snad zachtělo teplejšího podnebí Lázeňské Oázy a rozhodli jste se tam přestěhovat? Žádný problém! Simíkům po stěhování zůstanou jejich vztahy, dovednosti i zaměstnání. Všechno to probíhá naprosto pohodově.

Takže tady to máte: nové světy a celá řada otevřených prostranství. S takovou spoustou nových možností si budete moci vytvořit opravdu jedinečné příběhy. Doufáme, že vás prozkoumávání Lázeňské Oázy bude bavit stejně, jako nás bavilo její vytváření.

Zdroj: TheSims.com

1 komentář:

  1. Je tu lehce naznačeno že se Simík bude moct i pokadit. Je to pravda?

    OdpovědětVymazat