pátek 6. června 2014

The Sims 4: druhý blog o režimu Stavba


Veselé stavění v The Sims 4


„Flexibilita, rychlost, zábava, přístupnost.“ Přesně tohle byly základní principy, ze kterých designerský tým Maxis vycházel při vývoji režimu Stavba pro The Sims 4. Všechno, co jsme přidali a upravili, mělo za cíl udělat stavění snazší a také zábavnější. Jak jsme to dokázali? Tady přinášíme stručný přehled novinek, na které se mohou stavitelé těšit v novém režimu Stavba ve hře The Sims 4.





SNADNÁ OVLADATELNOST

Ve hře The Sims 4 hráči konečně najdou režim Stavba, jaký jsme vždycky chtěli vytvořit. Od základů jsme celý systém přebudovali tak, abyste se s ním naučili snadno pracovat a těšilo vás v něm experimentovat. Editor je celkově výkonnější, přesnější a hlavně zábavnější.

Klíčovým rozdílem nového režimu Stavba je, jak rychle a snadno se v něm dělají změny za pochodu. Můžete si vybrat libovolný architektonický prvek (například stěnu, schodiště, střechu, nebo dokonce celou místnost) a natáhnout ho, pootočit nebo přesunout, aniž byste ho museli vymazat a začínat od začátku. Základy, které se obvykle dost obtížně staví správně, můžete přidat kdykoliv během stavby. Stačí si vybrat jednu z osmi výšek a celá budova se této změně okamžitě přizpůsobí.


STAČÍ JEDINÉ KLIKNUTÍ

Měli jste v minulých hrách pocit, že výstavba celého domu je příliš obtížná nebo časově náročná? Nový režim Stavba umožní hráčům jejich vizi mnohem rychleji realizovat. Jediným kliknutím myši můžete například rozmístit okna v celé místnosti nebo vyměnit celý plot na terase. Čeká na vás celá řada podobných funkcí, které z výstavby udělají mnohem méně repetitivní proces, aniž by jí ubraly na možnostech.

Chcete stavět ještě rychleji? Představujeme úplně novou funkci pojmenovanou Zařízené místnosti. Prohlédněte si v katalogu režimu Stavba příslušnou sekci, kde najdete koupelny, ložnice a další místnosti, které jsme pro vás již postavili a kompletně zařídili. Stačí si vybrat místnost z katalogu a umístit ji, kamkoliv chcete. Nejenže ji uvidíte hned zařízenou, ale také budete mít naprostou kontrolu nad následnými úpravami. Můžete ji zvětšit, pootočit, přemalovat nebo v ní přemístit nábytek podle svého. Připravené místnosti se hodí začátečníkům i pokročilým: buď jako rychlý způsob pro postavení nádherného domu, nebo jako začátek, pokud se chcete trochu inspirovat a začít zařizovat.



DOMÁCÍ KUTILOVÉ
Důkladně jsme prostudovali, jak fungovalo stavění v našich předcházejících hrách (také totiž moc rádi stavíme), a udělali maximum proto, abychom odstranili co nejvíce drobných nepříjemností, které stavění komplikovaly. Jsme si jisti, že profesionální stavitelé si našich vylepšení všimnou hned, zatímco noví hráči objeví, že systém funguje přesně tak, jak jim vyhovuje.

Umísťování objektů je mnohem intuitivnější. Pár příkladů: židle se dají umístit tak, aby stály uprostřed strany stolu, i když tak nebudou zarovnány na mřížce. Sloupy můžete postavit přímo do plotů nebo stěn. Také budete mít lepší kontrolu při umísťování stěn. Ve hře The Sims 4 si můžete nástěnné objekty, jako jsou okna, obrazy a televize, umístit vertikálně kdekoliv na stěně (a vaši Simíci se budou opravdu muset naklonit, aby viděli na televizi, kterou jim nějaký kruťas zavěsil na strop).

Přidali jsme také úplně nové architektonické prvky, se kterými si můžete hrát: patří sem nejrůznější drobnosti, jako spandrely, vlysy, pilastry a další vybraně znějící termíny, která pozvednou vaši budovu na úplně novou úroveň. Každá část střechy se dá natahovat, čímž se dají vytvořit nejrůznější výšky, křivky a převisy. Můžete si také vybírat ze tří různých výšek stěn, přičemž každé patro může být jinak vysoké. Užijete si s nimi spoustu zábavy, při které si můžete vytvořit mnohem realističtější a ještě jedinečnější stavby. Vysoké stěny se dají použít například pro přízemí, kam můžete umístit velkolepý vstup. Nízké stěny se zase hodí třeba do podkroví. Možnosti jsou neomezené a my už se nemůžeme dočkat, až uvidíme, kam vás vaše kreativita zavede. Řekneme to jednoduše: máme neuvěřitelnou radost, že můžeme našim hráčům konečně v režimu Stavba nabídnout takové detaily a možnosti ovládání.



ZDROJ: TheSims.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat