středa 25. června 2014

The Sims 4: blog shrnující novinky z E3


Sousedství, pozoruhodné okamžiky a ještě víc!


Páni, tohle byly ale parádní týdny! Na E3 to má studio The Sims vždycky hodně akční – ale se hrou tak velkou, jako je The Sims 4, ten týden v Los Angeles proběhl neuvěřitelně rychle. Už ve studiu The Sims pracuji 7 let a mohu klidně říct, že jsem si při předvádění her nikdy neužil tolik zábavy jako právě letos s The Sims 4! Dema The Sims jsou vždy velmi jedinečné zážitky – protože jde o simulace v reálném čase, při kterých nikdy nevíme, jak přesně budou naši Simíci reagovat na vyprávěné příběhy. Dvojnásob to platí o našich úplně nových Simících z The Sims 4 – jejich jedinečné osobnosti a různorodé emoce vytvořily na E3 divoké okamžiky plné zábavy i smutku, které byly, řekněme si to otevřeně, neplánované a nečekané i pro nás. Ať už to bylo ve chvíli, kdy smradlavý Simík převrhnul popelnici a začal se přehrabovat v odpadcích zrovna, když jsme chtěli ukázat jedno z nových sousedství, nebo když nastávající nevěsta přišla úplně zničená do posilovny a rozplakala se, zatímco jsme mluvili o nové dovednosti atletika. Hra prostě sama ukázala své kouzlo, aniž bychom ji k tomu nějak vedli.


A abych byl úplně upřímný: právě to je důvod, proč jsem z The Sims 4 tak nadšený. Pro mě bylo hraní The Sims vždycky o těch speciálních okamžicích, kdy se stane něco nečekaného - ať je to smutné, k popukání nebo jinak zajímavé. V The Sims 4 jsou takovéhle okamžiky na úplně nové úrovni. Nikdy jsem tak nezatoužil jen si sednout a sledovat, co Simíci v sousedství dělají – jasně vyjadřují, jakou mají zrovna náladu, a já si prostě nemůžu pomoci a přemýšlím, jaké jsou jejich životní příběhy. Copak tu nevěstu v posilovně někdo nechal samotnou u oltáře? Hledal ten smraďoch v popelnici nějaké poklady? Už se nemůžu dočkat na příběhy, které budete vyprávět a se kterými se setkáme, až hra v září vyjde.    Je mi jasné, že k tomuhle novému simíkovskému zážitku máte hromady otázek a možná vám něco není jasné. Naprosto vám rozumím! Spousta z vás jistě věnovala v posledních letech bezpočet hodin svým Simíkům a prožívali jste s nimi každý okamžik. Je jasné, že vás zajímá, co všechno se změnilo a jak. Proto bych rád vyjasnil některé menší (i když stále důležité) detaily, které se hrou souvisí – jsou to věci, které ve velkých rozhovorech ani demech nezazní, ale které jsou pro hraní Simíků stejně důležité:

  Tak zaprvé a tohle je nejdůležitější: vy jako hráči máte úplnou kontrolu nad svými Simíky a nově i nad jejich emocemi. Stejně jako v předchozích hrách The Sims i tady budete svým Simíkům moci nastavit různou úroveň autonomie, abyste je ovládali přesně na té úrovni, na jaké chcete. Nemějte obavy, věnujeme maximální úsilí, abychom systém emocí vyladili tak, že všem vypravěčům a dalším simíkovským odborníkům obohatí zážitky při hraní. Rozhodně nebude fungovat jako nějaká nová překážka.

•   Nový režim stavba je rozhodně tím nejzábavnějším režimem stavba s největším množstvím možností, jaký jsme kdy vytvořili. I když nebylo v našich silách přidat všechny funkce a veškerý obsah, který jsme během posledních pěti let přidali do The Sims 3, přidali jsme funkce, které jste chtěli a které nabízí nový, intuitivní a také zábavný způsob stavění. Patří sem například úprava výšky stěn, dynamické úpravy velikosti základů a chytrá okna. A i když hned v září nebudete moci stavět bazény, připravili jsme nástroj fontána, pomocí kterého si můžete vytvořit překrásné exteriéry. Pevně věřím, že začínající stavitelé i ostřílení profíci z The Sims 3 si režim stavba v The Sims 4 zamilují.


•   Pokud jde o spojení s ostatními hráči online, The Sims 4 jsou přesně tou hrou, po které toužíte. Můžete si prohlížet výtvory ostatních hráčů nebo sdílet své vlastní, a to díky úplně nové Galerii přímo ze hry. Případně ji můžete jediným tlačítkem celou vypnout. I když bychom byli rádi, kdybyste se podívali, co vám může svět komunity The Sims nabídnout (vytváříte totiž samé úžasné věci!), prioritou je dát vám hru, kterou můžete hrát, jak chcete, a nad kterou máte plnou kontrolu.

•   Také máme nádherná sousedství. Věděli jste, že úplně poprvé v sérii The Sims budou Simíci moci nejen cestovat mezi sousedstvími, ale také mezi celými světy, aniž byste museli zahajovat novou hru? Je to něco, co jsem v The Sims 3 vždycky chtěl dělat, a mám velikou radost, že to v The Sims 4 jde. Sousedství a světy sice budou odděleny krátkou načítací obrazovkou, ale úplně poprvé budete moci v jednom světě bydlet a pracovat (nebo si hrát) ve druhém. Osobnost, úspěchy i vztahy Simíků jim zůstanou, pokud se v tomto nejlepším herním prostoru, který jsme kdy ve hře The Sims vytvořili, rozhodnou cestovat.


Je mi jasné, že tenhle krátký příspěvek nemůže zodpovědět všechny otázky, které k TS4 máte, ale doufám, že alespoň pomůže objasnit některé nejasnosti. Jak vidíte, udělali jsme několik klíčových rozhodnutí soustředit se na nové aspekty hry – zbrusu nové Simíky, živá sousedství a propracované kreativní nástroje - a to je jen malá ochutnávka. I když si uvědomujeme, že někteří z vás budou zklamaní, že při zářiovém vydání základní hry The Sims 4 nebudou k dispozici bazény ani batolata, měli byste vědět, že jsme vystavěli ohromně silnou základnu, která vám v následujících letech splní všechna vaše přání. Budoucnost The Sims 4 je velmi slibná!

Do září sice už není moc času, ale i tak se těším, že s vámi budu nadále v kontaktu a pokusím se vám zodpovědět co nejvíce otázek o The Sims 4. A co je nejdůležitější: už se opravdu nemůžu dočkat, až si vyzkoušíte, co jsme vytvořili, a zahrajete si své příběhy v tomto úplně novém simíkovském světě.



ZDROJ: TheSims.cz

8 komentářů:

  1. Ani batolata? To jako nebudou moc mít děti?

    OdpovědětVymazat
  2. Ty batolata teda pohnojili :D. To z mimin bude hned dítě? Jinak pecka no :)

    OdpovědětVymazat
  3. To, že v The sims 4 nebudou batolata znamená, že simíci nemohou mít děti? Nebo jen, že si je nebudeme moc vytvořit?

    OdpovědětVymazat
  4. No prostě si myslím, že bude nemluvně a poté dítě a batole dají asi do nějakého datadisku, třeba bude více možností jak s batoletem zacházet :). A samozřejmě ani batole si nebudeme moci v Základní hře vytvořit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Strašně úžasný, že tam bude nějaká galerie je to to samý co je v ts3- Exchange. Ale myslím, že kvůli tomu, že budu moci ovládat své simíky jejich emoce a jejich příběhy skoro stejně jako u ostatních a také a to spíše jen a jen kvůli galerii pro kterou žiji srdcem po ničem jiném neprahnu a šetřím si na to 1600 Kč ! supr

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím si, že už v půlce září můžeme očekávat buď to dodatek nebo velký update

    OdpovědětVymazat
  7. Možná je lepší to, že na to nespěchají. Jestli si dali záležet a hru mají od základu utvořenou lépe než trojku, tak budete jednou rádi. Stejně jako v předešlých sériích, budou ke hře určitě vydávány dodatky, kde jistě budou k dispozici bazény a batolata zrovna tak.
    Já se tedy těším moc, jsem hodně zvědavá na to stavění a jestli budou k dispozici i nějaké nástroje pro vlastní obsah, bylo by to ještě lepší.

    OdpovědětVymazat