úterý 4. února 2014

THE SIMS SLAVÍ 14. NAROZENINY!



Už je to 14 let od té doby, co se první kopie The Sims objevila na pultech obchodů. Už je to 14 let od té doby, kdy se poprvé honosně promenádovali Simíci z kuchyně do koupelny, z koupelny do ložnice a pořád dokola. A už je to 14 let, kdy se začala budovat komunita, kterou jste součástí. Proto si naše milovaná hra zaslouží tento mega článek plný historie, vzpomínek, zajímavostí, ale i překvapení.


14 LET V NĚKOLIKA FAKTECH


Úspěšná skupinka – Původní The Sims™ bylo celosvětově neprodávanější PC hrou v letech 2000, 2001, 2002 a 2003, dokud jej nesesadilo The Sims 2, které bylo nejprodávanější PC hrou roku 2004 a druhou nejprodávanější PC hrou roku 2005. Když vyšlo The Sims 3 v červnu 2009, bylo za první týden prodáno 1.4 milionů her, a podle dat NPD, se stalo nejlépe prodávaným PC titulem pro rok 2009 v Severní Americe a Evropě. Od června 2009 bylo celosvětově rozprodáno napříč platformami více jak 10 millionů kopií The Sims 3.
 
Celosvětový fenomén – The Sims série má fanoušky po celém světě a bylo celosvětově prodáno 175 milionů titulů – to je více, než jeden The Sims titul pro obyvatele Británie! 
 
 
 

Totální trhák – The Sims série přinesla zisk více než 3 miliardy dolarů, a tím se řadí do stejné třídy senzací jako filmy Avatar a Titanic. 
 
 
 
 
Celebrity milují The Sims – Společně se Sims fanoušky, podporují již léta The Sims sérii také slavní herci, televizní osobnosti a hudebníci. Od hraní hry na večírcích, propůjčení jejich hlasů do hry, pouštění ukázek z The Sims v televizních pořadech nebo jen projevení obdivu ke hře. Katy Perry spolupracovala s The Sims na vydání sběratelské edice The Sims 3 Showtime a The Sims 3 Sladké radosti Katy Perry – kolekci, která hráčům dovolila dopřát svým Simíkům sladkost a život Katy.
 
Tvůrce zpráv – The Sims byla první a jediná hra, která se objevila na obálce časopisu Newsweek! Od té doby zdobí obálky více než stovkám magazínům. Pro The Sims 3 je to k dnešnímu dni okolo 45 obálek.
 
 
 
 
Hrátky s překladem – The Sims 3 bylo přeloženo do více než 20 jazyků, včetně švédštiny, korejštiny, ruštiny a češtiny, a je dostupné ve více jak 60 zemích po celém světe! Série The Sims se stala herním fenoménem opravdu rychle.
 
 
 
 
Neexistující jazyk – Simíci mluví v Simštině, což je jazyk, ze kterého se dá překládat jen pomocí emocí. Při tvorbě Simštiny tvůrci experimentovali s jazyky jako ukrajinštinou nebo tagalštinou, jazykem Filipín. Inspirovali se u tajných kódu používaných v 2. světové válce. Tvůrce The Sims Will Wright také navrhoval inspirovat se u Navahů (indiánský kmen). Po několika letech se podařilo fanouškům rozluštit některá slovíčka, jako dag dag (ahoj) nebo nooboo (dítě). 
 
Vtipná historie měny – The Sims má vlastní druh měny, který se nazývá Simoleony. Tato měna má své kořeny na začátku 18. století ve Velké Británii, kde 6 pencí se často slangově nazývalo "simon". Simony se časem začaly plést s mnohem cennější francouzskou měnou, která se nazývala "Napoleans", takže se jim začalo přezdívat "Simoleons"! A jaká jiná měna by se do The Sims hodila? 
 
Žhavé hity – Rockové hvězdy milují Simštinu! Soundtracky pro The Sims hry nazpívaly takové hvězdy jako The Black Eyed Peas, Nelly Furtado, Katy Perry, LeAnn Rimes, Natasha Bedingfield, the Pussycat Dolls, Depeche Mode a FUN.
 
 
 
Hrajte si se životem na každé platformě – Hrajte si se životem jako nikdy předtím! The Sims hry jsou dostupné na obrovské škále herních platforem, takže můžete hrát všude a kdy chcete. The Sims 3 je dostupné pro PC a Mac, PlayStation® 3, Xbox 360®, Wii™ a Nintendo DS™ a 3DS™. Postupem času putovalo The Sims i na nové zařízení jako Android, iOS (pro iPhone, iPod touch a iPad) a Facebook. Další The Sims hry jsou dostupné pro PlayStation®2, Xbox®, Nintendo GameCube™, Game Boy® Advance, Nintendo DS™, Wii™ a  PSP® (PlayStation®Portable). 
 
 
Vše je nyní on-line – Představte si, že by vás každý měsíc přišlo navštívit celé San Francisco. Toto se děje na oficiální stránce The Sims 3 (www.thesims3.com). Stránku navštíví měsíčně 7 milionů unikátních návštěvníků.
 
 
 
Začalo to záchodem – Prvním vytvořeným objektem do hry The Sims byl záchod, a to již v roce 1993. Hned ze začátku nabízel několik interakcí - od použití až po čištění. A podle tvůrců to byl jediný objekt, který využívali Simíci různých pohlaví jinak - muži nechávali prkénko nahoře! 
 
 
Svět plný dekorací – The Sims má 18 kolekcí plné dekorací a outfitů pro rodinu, svátky, sídla, zahrady a pro luxusní život.
 
 
 
 
Módní značka – V roce 2008 otevřelo své H&M obchody více jak 1000 hráčů. V roce 2012 se The Sims opět spřáhlo s velkou návrhářskou společností Diesel, aby společně vydali kolekci The Sims 3 Diesel, která dělá ze Simíků nejlépe oblékané virtuální postavy vůbec.
 
 
Vše je o fanoušcích – Fanoušci série The Sims jsou více on-line, než kdy dříve. Stovky milionů hráčů-tvůrců tvoří a sdílí svůj obsah on-line a z hlediska stahovanosti tohoto obsahu je komunita The Sims na prvním místě. Na sociálních sítích je více než 30 milionů fanoušků po celém světě. Kanál The Sims 3 na YouTube má videa s více než 90 miliony zhlédnutími a celosvětová Facebook a Twitter stránka má více než 30 milionů fanoušků. Kombinací všech fanoušku z těchto sítí bychom naplnili největší stadion na světě Rungrado May Day Stadium v Severní Korei, a to více než 630x!
 
Hraj si vlastní cestou – Hlavním lákadlem The Sims je to, že neexistuje žádná příručka "jak správně hrát". Někteří hráčí tráví všechen čas stavěním super domů, někteří sledováním soukromých životů jejich Simíků a někteří prostě jen tvoří zmatek všude dokola. Patříte i vy k nim? Pokud jste již někdy zkoušeli odstranit schůdky z bazénu poté, co jste do něj poslali Simíky, odpověď je ANO!

 
The Sims v reálu – V roce 2004 EA Benelux vytvořila prosklený dům, kde při propagování The Sims 2, ukazovali návštěvníkům, jak by Simíci vypadali v reálném životě.
 
 
 
 
Před vznikem ptačí chřipky – Will Wright jednou uvedl v The Sims záhadný virus. Infikovaní Simíci ve hře umírali a na internetu se vedly vášnivé debaty o tom, jak se viru zbavit. Hráči nakonec vystopovali, že nákaza pochází z morčat a dokázali smrt odvrátit.
 
 
 
Potřeba být potřebný? – Jako většina z nás, i Simíci mají aspirace, obavy a potřeby. Model ve hře byl inspirován “Maslowovým hierarchickým žebříčkem potřeb”. Takže stejně jako u lidí, pokud jsou základní hierarchické potřeby splněny, Simíci jsou více motivováni k seberealizaci.
 
 
 
Známka oddanosti – Láska Francouzů k The Sims je tak velká, že francouzská poštovní služba vydala oficiální známky na počest hry. Za to říkáme: “Merci!” 
 

 
 

Domov je tam, kde je láska – IKEA® a The Sims společně v roce 2008 vytvořili z domů pro Simíky to nejdůležitější místo na světe. Spojením The Sims s IKEou si Simíci mohli zařídit své ložnice, pokoje a kanceláře ve stylu nábytku od IKEi.





DÁREK JEN PRO VÁS

Origin si váží oddanosti k titulům The Sims, a proto všem, kteří mají zaregistrovanou základní hru The Sims 3, dává ZDARMA kolekci Moje městečko! Pospěšte si, akce končí 11. února.

(klikněte na obrázek pro získání kolekce)


Dále Origin, během oslav 14. výročí, dává slevu 50% na veškeré dodatky a kolekce The Sims 3. I tato akce je časově omezená a platí jen do 11. února 2014.




HEZKÉ VÝROČÍ, THE SIMS!


(sbírka Defi)

8 komentářů: