čtvrtek 22. srpna 2013

Tvorba Simíků v The Sims 4 + hromada snímků


Je na čase, abych vám ukázal něco z tvorby Simíků v The Sims 4. Mnozí z vás již viděli fotky režimu tvorby. Obrázků je až mnoho, ale Charles z DOTSim se rozhodl k nim napsat hezký článek.





Umělec s hlínou
Tvorba se velmi liší od současné v TS3, protože tvůrce odstranili skoro všechna tlačítka z rozhraní. V The Sims 3 můžete kliknout na různé kategorie a tahat za posuvníky. V The Sims 4 byly posuvníky odstraněny. Vývojáři nám dávají schopnost prodloužit, protáhnout a pohybovat určitou částí těla. Všechno děláme s myší. Můžeme si vybrat předvytvořené Simíky a upravit si ji. První kategorie je upravení těla Sima. Možná jste viděli trailer ze hry a producentského průvodce - řeknu vám upřímně, že tento průvodce je tak trochu kýč.




Neodráží se v něm, jak je hra a tvorba úžasná. Zpočátku jsem nahlížel na tuto hru trochu skeptický, asi jako většina z vás. Ale hra mě totálně zlomila. Simíci poprvé v historii mají skutečné emoce, které ovlivňují jejich životy. Ale vraťme se k vytváření Simíků. Můžeme doslova chytit část těla Sima a jakkoliv jej zvýšit nebo snížit, zvětšit nebo změnšit... Nohy, lýtka, paže, hlava, břicho, hrudník, ramena, zadek ... všechno! Chytáním Sima za zády můžete upravit jeho postoj. Dáváte přednost hrbení nebo chůzi vzpřímeně? ;)

Jde to jako po másle
Když už mluvíme o chůzi. Sims 4 nám dává možnost dát vašemu Simíkovi styl chůze. Simíci mohou chodit normálně, pohybovat se jako model na molu, jako hvězda Hollywoodu nebo houpat ze strany na stranu jako gangster. Kromě základních chůzí se chůze mění pod vlivem emocí.
Pokud je váš Simík smutný, bude chodit pomaleji, bude se ohýbat a samozřejmě bude poplakávat čas od času. Naštvaný Simík bude mlátit rameny ze strany na stranu.


COOL FISH
Emoce, pocity a znovu emoce. Čtyřka se zaměřuje na gameplay a tato grafika opravdu ke hře patří. Když je Simík znuděný, maluje obraz, který tyto pocity vyjadřuje. Simík na přednášce kreslil smutné koťátko, mezitím šťastný Simík nakreslil nádehrný domek. Emoce ovlivňují všechny prvky domova. Pokud vyberete tu správnou červenou pohovku, dá to Simíkům tu správnou romantickou náladu. Psaním o emocích uvádím skutečné příklady uvedené během prezentace.
Představte si, že máte pár, který se rozvedl. Bohužel se rozvedl ve zlém - v hněvu. Pokaždé, když Simík vidí ex-partnera někde na ulici, tak mu to dojde, cítí zlobu, ale i úskost. Jinými slovy - Simíci opravdu vědí, že toto byl kdysi jejich partner. Různé nálady přidávají různé interakce. Studená sprcha zmírní účinky hněvu, stejně jako interakce... čůrat jako šampion.


 

Jiný příklad - matka, která se pohádala s jiným Simíkem bude vykazovat méně chuti hrát si s dětmi. Společné rodinné večeře, i tam si můžou rodiče hrát s dětma. Je to doslova něco jako: "Hej, tati, hrajeme na piráty! Jsem zlá mořská obluda." Dokonce i teď, když o tom píšu - ohromující. Já nevím, jestli o tom můžu mluvit, ale králičí nory (rabbitholes) můžeme nechat v lese. Viděl jsem také části města, a dovolte mi říct, že dostaneme to, co od The Sims 4 čekáme.


"Smart" OBLEČENÍ
 
Teď nachvilku zpátky k tvorbě - na obličeji lze: upravit obličej, vlasy, vousy, čepice, doplňky a make-up. Na těle: upravit tělo, tričko, dvoudílné oblečení, kalhoty, doplňky a obuv. Dobrou zprávou je, že oblečení je nyní "chytřejší". Pokrývky hlavy lze přidat pro každý účes a kalhoty ke každému typu obuvi. Pokud váš Sim bude bude mít vysoké boty, kalhoty lze "zatáhnout" do bot. V případě, že kalhoty jsou ve stylu zvonáčů - lze je hezky uložit na boty. Žádný průnik a překrývání.

 

SNÍMKY NALEZNETE ZDE!


7 komentářů:

  1. Já už se nemůžu na TS4 dočkat, je to suprový ! :D
    ;) ...

    OdpovědětVymazat
  2. Snáď opravili všetky lagy a bugy :) (asi to píšem zle :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Achjo, nechci nic říkat, ale mně se TS4 ABSOLUTNĚ NELÍBÍ!!! asi zůstanu u TS3 :D. Sice mam Error12 a nevím jak to opravit, ale i tak zůstanu u 3:)

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že si nemůžeme upravovat oblečení jako v TS3, ale i tak se moc těším. Hlavně na to stavění. Myslela jsem si, že TS4 nebude o nic lepší než předchozí díly, ale nakonec jsem ráda, že to vypadá, tak jak to vypadá :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se taky TS4 nelíbi,,moc mě to nezaujalo :/

    OdpovědětVymazat
  6. To o těch emocích zní docela zajímavě....Jinak mě to ale nazaujalo

    OdpovědětVymazat