středa 2. května 2018

MODERSKÉ JARO: Multiplayer a pohyblivé vlasy v The Sims 4

O modech se zde na DFB moc nedočtete, i přesto je čas na výjimku. Než se pustíme do toho mega překvapení, je tady malé upozornění: Mody jsou neoficiální přídavky do hry, za které neodpovídá EA a jejich užití je zcela na vlastní pěst.

Věděli jste, že The Sims 4 mělo být původně The Sims Olympus? Multiplayerová hra, kde můžete hrát online se svými přáteli. Podle jednoho vývojáře to byla ovšem nefunkční katastrofa, a tak (naštěstí) máme single player verzi The Sims 4, jakou všichni známe.


THE SIMS 4 MULTIPLAYER

thepancake1, hráč a taky šikovný tvůrce modů, si ale řekl, že to co jednou mohlo být multiplayer bude moci být multiplayerem zase. A tak se pustil do obrovského a časově i technicky náročného přepisování hry. Výsledek?

Multiplayer podporuje 2 hráče hrající na jednom pozemku. Oba hráči mohou ovládat Simíky. Hráči mohou také mezi sebou chatovat. Pouze jeden hráč ale může stavět a nakupovat přes počítač. Omezení je zde více. Stále si musíme ale uvědomit, o jak úžasný pokrok se jedná! Datum vydání zatím není známo.



POHYBLIVÉ VLASY

Hráči The Sims 2 si možná vzpomenou na jeden maličký detail - pohyblivé vlasy Simíků. Nebylo to nic markantního, ve hře téměř nepoznatelné a vlasy ani nereagovaly na povětrnostní podmínky. Když se probíral vývoj The Sims 4, otázka na tuto funkci zazněla. Tvůrci vysvětlili situaci, a to že vlasy v The Sims 2 reagovaly dosti nepřirozeně a v The Sims 4 by to vypadalo ještě hůř. Pokud by tvůrci chtěli přinést lepší fyziku vlasů, vyžadovalo by to několikanásobně lepší počítače hráčů, aby vůbec hru rozjeli.

Merman Simmer začal zjišťovat, jak tuto stále lehce nereálnou fyziku vlasů přinést do The Sims 4. Zjistil, že některé vlasy od EA (vážně jen hrstka), má v sobě "bones" (kosti). Nebuďme příliš techničtí, výsledek je, že tyto vlasy s kostmi se dají rozhýbat dle pohybu Simíků. Jedná se ovšem jen o test a není známo, jestli se někdy tento mod vůbec dočká vydání!

 

Žádné komentáře:

Okomentovat