čtvrtek 31. srpna 2017

Grant Rodiek vysvětluje, jak moc "neovladatelní" mazlíčci doopravdy jsou

Ovládání psů a koček 

Zdravíme všechny fanoušky Simíků! Máme velikou radost, že jsme konečně mohli oznámit rozšíření The Sims 4 Psi a kočky. Je veliká úleva, že o něm konečně můžeme mluvit. Jedna z prvních otázek, kterou nám členové komunity po oznámení položili, byla: Mohu své psy a kočky ovládat? To je výborná otázka. Stejnou jsme si kladli ještě dlouho předtím, než jsme na hře samotné začali pracovat.


Někteří členové týmu (včetně mě!) měli (a stále mají) na tuto problematiku VELMI silné názory. Bylo nám jasné, že je to hodně důležité. V The Sims 2 jste mazlíčky přímo ovládat nemohli. V The Sims 3 to ale šlo. Vrátili jsme se ke starším hrám, četli jsme si příspěvky na fórech a udělali jsme si dokonce průzkum. Chvilku jsme přešlapovali na místě a pak náš kreativní ředitel nadnesl zajímavou myšlenku. Otázka nezní, zda ovládat nebo ne. Jde hlavně o to, co s jednou nebo druhou volbou dokážeme a zda je jedna z nich lepší.


Než budeme pokračovat, nejprve bychom měli probrat i ostatní aspekty. Mám skoro celý život psa. Moje korgi Peaches je často středobodem mých víkendů. S manželkou ji bereme na pláž, vozíme ji s sebou autem na nákupy a čteme si na zahrádce, aby si mohla užívat sluníčko. Úplně ji zbožňujeme. A nejsem v našem týmu jediný, kdo je milovníkem psů nebo koček. Při rozebírání balíčku jsme se snažili najít podstatu mazlíčků a proč je tolik milujeme. Proč se s nimi smějeme. Proč nás občas štvou. Proč je neustále fotíme. Zjistili jsme, že nás všechny láká to, co dává našim mazlíčkům jedinečnost. Jak spinkají rozvalení na zádíčkách. Jak vždycky štěkají na konkrétní lidi. Jak se chystají na procházku, když zaslechnou šustění igelitového pytlíku. Věděli jsme, že naši psi a naše kočky v rozšíření The Sims 4 Psi a kočky musí dobře reagovat, být pozorní a nadšení ze Simíků. Jsou to jejich majitelé. Jsou to jejich společníci. Také jsme chtěli, aby vás překvapili a chovali se nečekaně a zajímavě. Prostě aby byli jako živí. Nechali jsme se vést myšlenkou, že psi a kočky by měli být jako Simíci pro vaše Simíky.


To nás přivádí zpátky k tomu ovládání. Ve hře je spousta faktorů, některé jsou technického rázu, jiné designového, ale kdyby hráči mohli ovládat všechny aspekty mazlíčkovského života, bylo by pro nás obtížné, aby se chovali překvapivě, zábavně a neočekávaně. Když jsme srovnali všechny možnosti, bylo nám jasné, že hra by byla nejzábavnější, kdybychom hráčům neumožnili psy a kočky přímo ovládat, ale místo toho jim dali jiné možnosti pro interakce s nimi. Když jsme toto rozhodnutí učinili, fundamentálně nám to otevřelo nové možnosti pro kočky a psy, které nemají k dispozici ani Simíci!

To ale neznamená, že jsou divocí a nekontrolovatelní. To vůbec ne. Dám vám příklady, ale nejprve se zeptám: Jak svého psa nebo svou kočku ovládáte ve skutečném životě? Jak je k sobě přivoláte, když je chcete pohladit, nebo jak je přimějete sednout si na místo, pokud se chovají nepřístojně? Odpověď je jasná a přesně tak to funguje i ve hře. Když si mazlíčci vyžádají vaši pozornost, aby vyřešili svoje potřeby, dají to najevo animací, chovají se specifickým způsobem a komunikují se Simíky. A ano, dozvíte se to i z herního uživatelského rozhraní. Nebo se jich můžete zeptat! Když se chovají nevhodně, můžete je cvičit, aby přestali. Když chcete, aby byli u vás, můžete je k sobě hned přivolat. A stejně jako všichni hodní psi a hodné kočky, je dost možné, že vám budou ležet u nohou, doprovázet vás nebo chrápat na gauči vedle vašeho Simíka.


Pokud chcete, aby se pes pářil s jiným psem, můžete mu to přikázat. Pokud potřebujete, aby kočka spala v nějaké konkrétní posteli, můžete jí to nakázat. Chceme tím prostě říct, že vás nemožnost přímé kontroly nebude frustrovat. Věnovali jsme spoustu úsilí tomu, abychom navrhli, implementovali a otestovali řešení i obsah, které tomu zabrání. Také jsme hru naplnili jedinečným chováním a vlastnostmi pro psy a kočky, které vám po dlouhá léta umožní vyprávět příběhy. Máme za to, že The Sims 4 Psi a kočky jsou nejlepším mazlíčkovským rozšířením, jaké jsme kdy vytvořili. Největším důvodem je svoboda, kterou jsme získali odebráním přímé kontroly. Někteří z vás sice možná nesouhlasí, ale buďte bez obav, rozšíření The Sims 4 Psi a kočky již brzy vyjde a ještě o něm v následujících měsících budeme mluvit. Brzy s námi budete zajedno, že se jedná o nejbáječnější tlapkovité rozhodnutí vůbec! Tak zase příště.




ZDROJ:
TheSims.com, upraveno

Žádné komentáře:

Okomentovat