středa 26. srpna 2015

The Sims 4: blog o fungování klubů v rozšíření Společná zábava

Jak kluby v rozšíření The Sims 4 Společná zábava umožní Simíkům porušovat pravidla 

Vaše kluby, vaše pravidla

Na Gamescomu 2015 jsme představili rozšíření The Sims 4 Společná zábava, které vychází v listopadu. Dočkáte se nového světa Windenburg, který je inspirovaný Evropou. Také přibudou zábavné skupinové aktivity, nové dovednosti a úplně nové kluby, ve kterých mohou Simíci porušovat herní pravidla.




Kluby vám umožní vytvořit nová pravidla, která jsou nadřazená obvyklým pravidlům chování (fyzické potřeby, emocionální potřeby). Když v rozšíření The Sims 4 Společná zábava vytvoříte klub, můžete mu nastavit oblíbené místo setkávání, vybrat, jaké oblečení budou jeho členové nosit, a rozhodnout se, kdo může do klubu vstoupit. Můžete jim třeba i nakázat, aby byli zlí na členy klubu romantiků nebo aby se chovali láskyplně ke členům klubu zmetků.

A teď zmíníme ty opravdu suprové možnosti: když jsou vaši Simíci na klubovém setkání, mohou se chovat i tak, jak by se za normálních okolností nikdy nezachovali (pokud to tedy pravidla klubu přikazují). Simíci, kteří jsou za normálních okolností klidní, se v klubu rváčů rádi začnou prát. Tato pravidla jsou nadřazena běžnému chování Simíků jen na klubovém setkání. Když jsme s tímto rozšířením začínali, chtěli jsme, aby klubová pravidla platila neustále. Netrvalo dlouho a uvědomili jsme si, že pokud by tomu tak bylo, životy Simíků by byly zcela ovládány kluby a jejich přirozené chování by se nikdy neprojevilo.


Dalo nám dost zabrat, aby jednotlivá pravidla fungovala, ale také jsme pracovali na tom, abyste rychle a snadno poznali, kteří Simíci v okolí jsou členové klubu. Výsledný systém je celkem jednoduchý a umožní vám podržet kurzor nad Simíky. Dozvíte se tak jejich jméno a názvy klubů, do kterých patří. Také můžete rychle prozkoumat okolí a zjistit, které kluby mají zrovna setkání a kdo je vede.

Naším cílem bylo, aby hráči mohli dělat s kluby úplně cokoliv. A tak vznikl problém... Ve hře jsou stovky interakcí a kdybychom dali na výběr všechny, byl by v tom pěkný zmatek. Když se dostaneme do podobné situace, obvykle se na problém podíváme z pohledu hráčů a vypravěčů. Tak například místo toho, abychom řekli: „Členové tohoto klubu se rádi líbají, flirtují a používají balicí hlášky,“ řekneme „Členové klubu rádi flirtují“, což všechny výše zmíněné činnosti zahrnuje. Také můžete být konkrétnější a vybrat cíle těchto interakcí.


Váš klub může mít celkem 10 pravidel (5 věcí, které byste měli dělat, a 5, které byste dělat neměli). Kdyby měli Simíci 20 věcí, které by se snažili dělat, ani byste nepoznali, že nějaké speciální chování mají. Tohle číslo vám umožní vytvořit jedinečné kluby, které přimějí Simíky chovat se zajímavým a jasně rozpoznatelným způsobem.

Hráči si budou moci vytvořit libovolný klub, který vyhovuje jejich hernímu stylu, a hrát si s ním, jak jen budou chtít – máme za to, že způsob, kterým tyto kluby mění každodenní hraní The Sims 4, vytváří opravdu báječné možnosti. Už se těšíme, až vám budeme moci povědět víc. Musíte ale počkat, až se listopadové vydání rozšíření The Sims 4 Společná zábava přiblíží!


UPRAVENO
Zdroj: TheSims.com

1 komentář: