středa 2. července 2014

SimGurus vysvětlují fungování světů a načítání ve hře

Fungování načítacích obrazovek a světů v The Sims 4 může být matoucí. Myslím, že nejen my, ale i vy chcete mít jasno v tom, jak tento systém funguje ještě před samotným vydáním hry.

Toto je pozemek, zde nakouknete až po načítací obrazovce.


SVĚTY V THE SIMS 4

Willow Creek je prvním potvrzeným světem v The Sims 4. Je inspirovaný New Orleans a obsahuje 6 sousedství. Pouze jedno sousedství a jeden pozemek může být ve světe aktivní. Pojďme si vyjasnit některé pojmy, než přejdeme na načítání.

SVĚT - Svět (např. Willow Creek) se dělí na 6 individuálních sousedství/čtvrtí. Nejedná se o otevřený svět jako v The Sims 3.
SOUSEDSTVÍ/ČTVRŤ - V jednom světe jich je 6. Pět z nich obsahuje rezidenčí a komerční pozemky. Šestý je velký park nazývající se Magnolia Blossom. V jednu dobu může být aktivní jen jedna čtvrť a pozemek. Simulace (život Simíků) se aktivně odehrává v právě načtené čtvrti a pasivně v dalších nenačtených čtvrtích.
POZEMKY - V jednom sousedství je 5 pozemků a jen jeden může být načtený a aktivní.
VEŘEJNÉ PROSTRANSTVÍ - Oblasti v sousedství, které jsou stále načtené a simulace zde plně probíhá, ať jste kdekoliv.  

Takto vypadá aktivní sousedství, můžete do něj bez načítání a stále to zde "žije".


NAČÍTACÍ OBRAZOVKY 

Nyní si vysvětlíme, kde načítací obrazovky jsou a kde ne. Čas, který strávíte u načítání bude kratší, než 30 sekund, pokud počítač bude splňovat optimální požadavky.

Ze světa do jiného světaNAČÍTÁNÍ
Ze sousedství do jiného sousedství NAČÍTÁNÍ
Z aktivního pozemku (např. domov) do neaktivního (např. bar) - NAČÍTÁNÍ
Z pozemku do právě aktivního sousedtsví (např. před dům) - BEZ NAČÍTÁNÍ 
Z aktivního pozemku na veřejné prostranstvíBEZ NAČÍTÁNÍ 
Z veřejeného prostranství na aktivní pozemek (např. domov) - BEZ NAČÍTÁNÍ 

Toto je veřejné prostranství, je plně otevřené ve vztahu k sousedství a život zde taky funguje.


PŘÍKLAD

ROZKLIKNĚTE SI OBRÁZEK!
Takže, například můj Simík vyšel před dům do aktivního sousedství, šel do parku (veřejné prostrantsví) a vše fungovalo plynule. Nyní se rozhodl zajít na návštěvu k sousedům - načítání. Až vypil svůj čaj, vyšel zpět do aktivního sousedství bez načítání. Pak ovšem chtěl do posilovny, která se nachází v jiné čtvrti - načítání. Po vyčerpání se šel podívat na velký večírek v jiném světě - načítání. 


MÁTE NĚJAKÉ DOTAZY, NĚČEMU NEROZUMÍTE? ZEPTEJTE SE! 

7 komentářů:

  1. Nemám dotaz.:)
    No jako vůbec mi to načítaní nevadí jelikož jsem zvyklej protože ted víc hraji ts2. A líbí se mi to protože 4 je trocha podobná dvojce :). Nevím co se pořád všichni stěžují na načítaní...mně zas vadí v trojce že když jsem na mape a chci si priblížit na simíka tak se to občas sekne a ješte si i dlouho načítají ty textury etc. prostě já s načítaním ve 4 problém nemám a moc se těším, fotky jsou lákavé ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Je to suprově vysvětlené, ale asi si to budu muset přečíst tak třikrát abych to všecko pochopila :D

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt oceňuji, že je to vysvětlené, ale pořád v tom mám zmatek, asi bych se chtěla zeptat, ale nevim na co :D Objasnilo mi to sice několik faktů, ale pořád se v tom trochu motám.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě načítání nevadí. Rozhodně raději zkousnu načítání, než šílené lagy a načítání přebarvitelných textur. Také mi to připomíná dvojku a na hraní to bude jistě o dost lepší, než trojka. Navíc nápad s rozděleným sousedstvím je velmi inovativní a rozhodně víc hráčský. :) Moc se těším ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobře vysvětlené, ale nechapu to načítání z jednoho sveta do druhého nemá tam byt jen jeden svet?

    OdpovědětVymazat
  6. Rozdelené susedstvá budú ako na Xboxe. Ale čo autá?!

    OdpovědětVymazat
  7. Nacitani mi nevadi, ale co mi vadi jak bude moct clovek vytvorti vlastni svet? Upravovat sousedstvi? nechci tyhla happy simiky...

    OdpovědětVymazat