středa 21. května 2014

The Sims 4: první blog z tvorby Simíků

Blízké setkání s novým nástrojem Vytvořit Simíka v The Sims 4


Už od chvíle, kdy jsem poprvé hrál The Sims, jsem toužil mít možnost utvářet si Simíky podobně jako sochař tvaruje hlínu. Chtěl jsem jim trochu protáhnout nos a uplácat tváře. Chtěl jsem si prostě představit nějaký obličej a jednoduše ho ve hře ztvárnit. Místo utváření Simíků pomocí posuvníků jsem chtěl nějaký nástroj, který by mi umožnil osobnější a podrobnější úpravy. Myslím, že v tom nejsem sám, a proto mám velkou radost, že vám tu dnes mohu lépe představit nástroj Vytvořit Simíka v The Sims 4! Možnosti, po kterých jsem vždy toužil, se staly skutečností.

Celý nástroj Vytvořit Simíka jsme kompletně od základů přestavěli tak, aby se ovládal snáze a přesněji než kdy předtím.

V The Sims 4 můžete jednoduše chytnout nějakou část Simíka a kliknutím myši ji upravit do podoby, která vám vyhovuje. Můžete tak kliknout na tělo a tažením a tlačením ho vytvarovat přesně do takové podoby, jaká vám vyhovuje. Začít můžete výběrem ze sady již hotových tváří a těl, které jsme pro vás připravili. Potom si jeho obličej i tělo upravte tak, abyste získali takového Simíka, který bude odpovídat vašim představám. Pak přejděte do režimu podrobností, ve kterém můžete ještě lépe upravovat jeho jednotlivé rysy. Přibližte si oči, uši, nos, bradu a ústa a upravte je do nejmenších detailů. Tento nástroj konečně přináší možnost vytvořit si, koho jen budete chtít – členy rodiny, kamarády nebo dokonce sebe snadno a s dokonalou přesností. Tenhle úžasný nový způsob vytváření Simíků podle mě přináší do hry mnohem osobnější nádech.


Také jsme přidali nové typy obličejů, které vám umožní úplně poprvé vytvářet velmi výrazné tváře. V minulosti bylo náročné vytvořit Simíky s rysy tváře typickými pro lidi z různých částí světa. Teď máte možnost Simíkům upravit obličejové kosti a díky tomu tvořit opravdu odlišné a jedinečné Simíky. Můžete si tak vytvořit kohokoliv na světě!


Každý hráč Simíků ví, že vytváření postav není jen o vzhledu. Nástroj Vytvořit Simíka tedy umí pracovat nejen s tím, co je na povrchu, ale také s tím, jací jsou vaši Simíci uvnitř. Stejně jako v předchozích simíkovských hrách i tady můžete osobnosti Simíků ovlivnit tím, jaké vlastnosti jim vyberete. Ve hře The Sims 4 má ale osobnost mnohem větší vliv na to, jak se Simíci chovají a kým se díky novým emocím nakonec stanou. Emoce ovlivňují všechno, co Simíci dělají, a také jak reagují na nejrůznější situace. To ve spojení s vlastnostmi vytváří ve hře The Sims 4 úplně nové zajímavé kombinace. Tak například: vždycky jsem měl rád vlastnost „vyšinutý“. Pokud ji spojíte s emociálními stavy, dočkáte se ve hře ještě divočejších situací. Do hry jsme přidali i nové vlastnosti, nejvíce jsem si oblíbil vlastnost „Bro“ (zkratka ze slova "Brother - bratr" ve významu zvolání, např. Hey, bro = Hej brácho/kámo, může se využívat mezi bratry, ale také mezi blízkými přáteli). Tato vlastnost dokáže ve spojení s novými emocionálními stavy probudit „Bromance“. V The Sims 4 si užijete spousty zábavy s vlastnostmi a emocemi, které na sebe vzájemně reagují a umožňují vám tak vytvořit chytřejší Simíky a prožít ještě zajímavější a podivnější příběhy.


Vlastnosti a emoce ale nejsou to jediné, co určuje osobnost Simíka. Abychom ještě více vyzdvihli jedinečnost Simíků, přidali jsme možnost vybrat jim styl chůze. Je až s podivem, jak různý způsob chůze dodá Simíkům na zajímavosti. Nové styly pomohou vyjádřit sebedůvěru, skromnost nebo smysl pro humor už v nástroji Vytvořit Simíka. Ve hře pak všechno tohle poznáte z toho, jak se Simíci pohybují. Tato funkce dodává nástroji Vytvořit Simíka úplně novou tvůrčí vrstvu: už to není jen o tom, jak vypadají – vdechne totiž postavičkám život úplně novým způsobem.

Když už mluvíme o probouzení k životu: výrazně jsme vylepšili genetický systém herních postav. Stejně jako v předchozích hrách si můžete vytvořit dva Simíky a pokusit se o dítě. Potomek vznikne spojením DNA rodičů, a když vyroste, bude mít znaky zděděné po obou rodičích. Teď si můžete přímo v nástroji Vytvořit Simíka vybrat dva Simíky a podívat se, jak bude vypadat jejich potomek. Ale to není všechno! Pokud s jeho vzhledem nejste spokojeni, můžete si ho upravit. Také máte možnost vytvořit členy rodiny založené na genetických informacích jen jednoho ze svých Simíků! Chcete někomu ze Simíků pořídit brášku? Klidně! Nebo malou sestřičku? Není problém! Vylepšené genetické funkce jsou dynamické, nabízejí spoustu možností a je s nimi opravdu zábava.

Jak už jsem říkal: tohle je nástroj Vytvořit Simíka, po kterém jsem vždy toužil. Už se nemůžu dočkat, až si s ním pohrajete i vy (až hra koncem roku vyjde).

Zdroj: TheSims.com

7 komentářů:

  1. Super :3 ale škoda že vyjde až koncom roka :((

    OdpovědětVymazat
  2. Už se nemůžu dočkat když to budu mít doma a nainstalovaní :3 to bude tvoření! :3

    OdpovědětVymazat
  3. Právě na vytváření simíka se těším asi nejvíc! Nemůžu se dočkat až to vyjde!

    OdpovědětVymazat
  4. Kde jste vzali, že to vyjde koncem roku? V originálu je jasně napsáno slovo Fall, tedy z amer.angličtiny 'podzim'.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, český překlad je ovšem "konec roku". Kdo ví, co nám tím chce české zastoupení naznačit. ;)

      Vymazat
  5. Bude to aj v češtině ?

    OdpovědětVymazat